https://www.mahasib.com
ضروری
نمایش بیشتر...
Show less
تشرح نده ساتل شوې. مخکې لاړ شه؟
مرض سل چه نوع مرض است؟
کپی لینک کاپى شد
علائم، پیشگیری و درمان
سل، سل یا سل بیماری خطرناکی است که توسط باکتری مضری به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود که به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود و به ریه ها حمله می کند و آنها را می کشد، بی احتیاطی منجر به مرگ می شود.
علائم سل:
سل بر دو نوع است به نام های سل خارجی و داخلی. در سل داخلی، علائم بیشتر و کمتر ظاهر می شود، در این مدت باکتری ها به طور کامل رشد می کنند و بدن انسان از مشکلات عمده سلامتی رنج می برد. هدف از سل خارجی نشان دادن علائم بیماری در مدت زمان کوتاه است و فرد مبتلا می تواند بدون معطلی اقدام و درمان کند. سل معمولاً دارای علائم زیر است که باید بلافاصله و بدون تاخیر درمان شود.
- سرفه شدید و مزمن: سل یک بیماری دستگاه تنفسی است، بنابراین اولین حمله به ریه ها است. باکتری ها فراتر از تخریب سیستم تنفسی در ریه ها و مجاری تنفسی فعال هستند که شایع ترین علامت آن سرفه مداوم است. سرفه ای که بیش از سه هفته طول بکشد ممکن است به دلیل سل باشد.
- سرفه خون: هر گاه در هنگام سرفه خون گرفته شود، یکی دیگر از علائم بارز بیماری سل است. قبلاً گفتیم که سل به ریه ها حمله می کند، بنابراین سرفه خونی به دلیل آسیب ریه ممکن است همراه باشد.
درد قفسه سینه: درد قفسه سینه اغلب به دلیل سل ایجاد می شود. درد قفسه سینه هنگام تنفس و سرفه ناشی از یک باکتری در ریه ها (مایکوباکتریوم توبرکلوزیس) است که باعث بیماری سل می شود.
کاهش وزن: یکی دیگر از علائم سل کاهش وزن است. کاهش وزن مداوم بدون هیچ دلیل مشخصی به دلیل بیماری سل است.
- تعریق شبانه: افراد مبتلا به سل حتی اگر هوا سرد باشد، عرق شبانه دارند.
- کاهش اشتها: بیماران سل اشتهای خود را از دست می دهند و به همین دلیل است که به دلیل نخوردن غذا وزن کم می کنند.
2- پیشگیری و درمان سل:
این بیماری مسری است. یعنی به راحتی از یک فرد بیمار به یک فرد سالم منتقل می شود. اگر هر یک از خانواده یا دوستان شما مبتلا به سل هستند، جدا کردن ظروف غذا و نوشیدنی، محل خواب و سایر ملزومات ضروری است. سعی کنید هنگام برقراری ارتباط با افراد سالم، دهان و بینی او را بسته نگه دارید.
در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق باید با پزشک متخصص تماس بگیرید و طبق توصیه پزشک دارو را با دقت مصرف کنید.